Psihoterapeutkinja Ines CokarićPsihoterapeutkinja sam s europskim certifikatom iz psihoterapije (ECP) i članica Hrvatske komore psihoterapeuta. Iza sebe imam više od 15 godina rada individualne i grupne psihoterapije s klijentima u Zagrebu. Iskusna sam u online individualnoj terapiji za klijente izvan Zagreba i Hrvatske, kao i u online vođenju grupa.

Moj pristup se, radi široke i kontinuirane dugogodišnje edukacije, danas bazira na kombiniranju različitih terapijskih pravaca i tehnika, prilagođeno specifičnim individualnim karakteristikama i potrebama svakog klijenta, a temelji se na transakcijskoj analizi, psihodrami, tjelesnoj psihoterapiji, radu s traumom i PEAT-u.

“Duboko vjerujem da je svaki problem rješiv, ako osoba izabere riješiti ga. Svi ljudi imaju kapacitet da slobodno misle, osjećaju i čine. Ljudska bića su rođena s urođenim kapacitetom da pobijede nedaće, traume i loša iskustva koja su doživjeli. Iako nam se u vremenima osobnih kriza, može učiniti da nam neki od ovih kapaciteta nedostaju, oni se kroz kvalitetan terapijski proces mogu probuditi i izgraditi. U svojoj terapijskoj praksi, pomažem klijentima da povećaju razumijevanje svojih problema te postanu svjesniji svojih emocija i potreba, kako bi uspostavili red u kaosu u kojem su se našli. Do sada sam najčešće radila s temama životnih kriza, obiteljskih problema, nezadovoljstva sobom i svojim odnosima s drugim ljudima, poteškoćama u partnerskim odnosima, strahovima, anksioznosti i paničnim napadima, poteškoćama u donošenju odluka i dovršavanju započetih poslova… Važno je znati da ne moramo sve sami. Spoznaja da nismo sami u svom problemu, donosi olakšanje i otvara osjećaj nade. Uz podršku, siguran i  stabilan odnos i prisustvo, moji klijenti dobijaju mogućnost identificirati i preispitati svoje obrasce razmišljanja, osjećanja i ponašanja koji ih zadržavaju u situaciji kojom nisu zadovoljni te izgraditi kapacitete, snagu i samopouzdanje za svoj put do promjene za kojom duboko čeznu. Ne samo da otkrivaju kako su njihovi problemi i/ili traume rješivi, već njihovo iscjeljenje nerijetko može biti i katalizator dubljeg “buđenja” – dublje emocionalne i duhovne transformacije. Svjedočiti tom procesu, čini me kontinuirano i iskreno zaljubljenom u ovaj rad.”

Detaljnije o meni i mojim kvalifikacijama:

Rođena sam 1980. god. u Zagrebu.
2005. godine diplomirala sam psihologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Nakon rada u psihološkom savjetovalištu, vođenja grupa za osobni rast i razvoj te treninga i coachinga na području razvoja ljudskih potencijala,  2010. god. odlučujem se u potpunosti posvetiti psihoterapijskom radu.

Završavam petogodišnju edukacije iz transakcijske analize u Zagrebu kod Nade Žanko, 2005. godine i stječem status specijalizanta transakcijske analize pri UTA-i.

Od 2006. do 2014. razvijam i vodim svoj program namijenjen ženama, pod nazivom “Pokretom do sebe” u Studiju Kubus s ciljem oslobađanja senzualnosti i povezivanja sa sobom kroz pokret i ples.

2014. godine završavam petogodišnju trajnu stručnu edukaciju za psihodramskog psihoterapeuta Instituta za psihodramu, prema međunarodnom programu koji je akreditiran od strane EAP-a (European Association for Psychotherapy) i FEPTO-a (Federation of European Psychodrama Training Organisations) te stječem status psihodramskog psihoterapeuta.

Certificirani sam PEAT procesor i trener Spiritualne tehnologije metode Ž.M. Slavinskog (2017.) te aktivno radim i držim edukacije iz tog područja.

Nakon toga, moj fokus se opet vraća na uključivanje tijela u proces iscjeljenja i kontinuirano se usavršavam i u drugim psihoterapijskim pravcima i tehnikama, a moj interes se posebno kreće u smjeru efikasnog rada s traumom.

Od 2018.u edukaciji sam za TSI međunarodni certifikat na području iz eksperimentalne iskustvene traumaterapije i u kontinuiranoj superviziji s dr. Kate Hudgins.

U procesu sam edukacije za tjelesnog psihoterapeuta u školi tjelesne psihoterapije TepSyntesis (prema WCBP – EABP – USABP standardima).

Uz psihoterapijski rad, dugo sam se bavila glumom i plesom. Ples je i danas važan dio mog slobodnog vremena i života. U slobodno vrijeme redovito plešem, bavim se jogom, uživam u putovanjima, dobroj glazbi, smijehu, kuhanju, životinjama, proučavanju i prakticiranju duhovnih praksi i učenja, kao i u provođenju vremena s dragim ljudima.